ورق گالوانیزه

ه صورت کلی ورق گالوانیزه به فولادی گفته می شود که توسط یک لایه از فلز روی بر روی آن پوشانده شده است. ضخامت لایه فلز روی بسته به مکانیزم آبکاری گرم و سرد و نیز نوع حمام فلز روی متفاوت است.

مشخصات ورق گالوانیزه

استفاده از ورق گالوانیزه دارای مزایای فراوانی است که عبارتند از:

برای انجام عملیات گالوانیزینگ، در مقایسه با سایر روشهای معمول جلوگیری از خوردگی، نیاز به هزینه کمتری خواهد بود.

طول عمر ورق گالوانیزه در محیط های خورنده و مرطوب بالا بوده و تا ۳۵ سال می توانند دوام داشته باشند.

پوشش یا روکش ایجاد شده گالوانیزه به دلیل داشتن ساختار متالورژیکی مقاوم و خاص، دارای مقاومت مناسب در مقابل آسیب های مکانیکی، سایش هاو خوردگی و زنگ زدگی خواهد بود.

روکش فلز روی در ورق گالوانیزه به دلیل آنکه در فولاد پایه فلز نفوذ کرده و به عنوان کاتد عمل می کنند، خواهد توانست منافز و خلل و فرج ریز موجود در روی سطح فولاد را پر کرده و در برابر آسیب ها محیطی و خورندگی، محافظت نمایند.

از مزایای دیگر استفاده از ورق گالوانیزه آماده سازی آن در کمترین زمان می باشد به شکلی که امکان آماده سازی سطح، رنگ کردن و یا بازرسی حتی در محل موجود می باشد.

از نکات بسیار مهم که باید به آن توجه شود این است که عملیات جوشکاری این ورق نسبت به آهن یا فولاد معمولی دارای پیچیدگی و دشواری های بیشتری می باشد

گازها و بخارهای حاصل از عملیات جوشکاری سمی می باشد و در طولانی مدت باعث بروز بیماری های ریوی حاد و قرار گرفتن برای مدت محدود در برابر این گاز ها باعث بروز سردرد سرگیچه و حالت تهوع می شود لذا توصیه می گردد هنگاهم جوشکاری با این نوع ورق حتما از ماسک های استاندارد استفاده گردد و مدت زمان جوش کاری برای هر نفر در روز با استفاده از تجهیزات استاندارد به مدت چهار ساعت می باشد. ورق گالوانیزه با ضخامت های مختلف از ۳/۰ الی۲ میلی متر تولید و در بازار موجود می باشد.